Headlines uit de krant: dinsdag 13 juli

Eén op de vier internetters met breedband heeft wel eens illegaal een film gedownload. Per maand worden wereldwijd meer dan 2,6 miljard films illegaal via de computer gekopieerd.

Dit blijkt uit een enquête van de Amerikaanse filmindustrie (MPAA) onder 3600 internetgebruikers in acht landen. De situatie blijkt het ergst in Zuid-Korea, waar breedband massaal ingevoerd is: daar plukt bijna 60 procent van de gebruikers wel eens een speelfilm van het web. Lees verder

NDC
DagbladDe Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC) overweegt een krant op tabloidformaat uit te brengen. De uitgever van Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant denkt aan een krant die landelijk wordt uitgegeven. Daarin zou veel aandacht aan entertainment, sterrendom en actienieuws worden besteed. Lees verder

NOB
Het NOB, technisch dienstverlener voor radio- en tv-bedrijven, wil een glasvezelring aanleggen in Hilversum. Omroep- en mediaproductiebedrijven moeten daarmee vanaf begin 2005 direct digitaal toegang krijgen tot de archieven en uitzendfaciliteiten. Volgende maand denkt NOB een beslissing te zullen nemen over de aanleg van een glasvezelring in Hilversum. De dienstverlener wil het snelle lokale datanetwerk begin 2005 operationeel hebben en onderhandelt momenteel met verscheidene bedrijven die de verbindingen aan willen leggen. Lees verder

NTG
Het conflict tussen de Nederlandse Tijdschriften Groep (NTG) en de stakende freelancers wordt langzaam een welles-nietes spelletje. Vandaag is het de beurt aan Nicolette Hogerzeil, de nieuwe artistiek directrice van de NTG: “We kunnen wel betalen.” Dat de NTG het toch niet doet, heeft te maken met de weg te werken verliezen bij de NTG, aldus Hogerzeil. “Je kunt je voorstellen dat zoiets niet in een keer lukt. Dat gaat in stappen. Daarom kunnen we ook de achterstand bij onze freelancers gefaseerd inhalen. Zo zit het in grote lijnen in elkaar.” Hogerzeil voorziet een zware zomer voor de muziekbladen van de uitgever, maar denkt toch dat Oor en Aloha het wel gaan redden. Lees verder

Gerelateerde berichten