Headlines uit de krant: maandag 26 juli

Vandaag besloot de Amsterdamse rechtbank dat Colorful Radio ondanks het besluit van het Commissariaat van de Media dat eigenaar NOS de Mediawet heeft overtreden, voorlopig mag blijven uitzenden. Het is de nieuwe ruststand in een gevecht tussen de Vereniging van Commerciële Radio (VCR) en de NOS.

De VCR spande eerder een kort geding aan tegen de NOS omdat die met de overname van Colorful Radio handelde in strijd met de Mediawet. De vereniging vindt dat Colorful een commerciële nevenactiveit is, die niet gefinancierd mag worden met publieke middelen. Hoewel de rechter de NOS gelijk gaf, oordeelde het Commissariaat van de Media iets later wel in het voordeel van de VCR. Lees verder

Dalux
De Wageningse lokale omroep Dalux FM krijgt geen vaste voet in Rhenense aarde. De door de omroep gewenste uitbreiding op Rhenens grondgebied ziet de gemeente niet zitten. Dalux FM is de officiële lokale zender in Wageningen. De omroep besteedt soms echter ook aandacht aan de drie andere werv-gemeenten: Rhenen, Veenendaal en Ede. Daarom is er het plan om ook officieel de vleugels uit te slaan, om uiteindelijk een soort regionale Valleizender te worden. Een eerste stap daartoe zou kunnen zijn dat Dalux ook de lokale omroep voor Rhenen wordt. Lees verder

TV
Het Japanse Toshiba heeft een nieuwe lijn notebooks gepresenteerd. Het gaat om de AV Dynabook Qosmio-computers (spreek uit: ‘koss-mi-oh’) met een multifunctioneel karakter. Gebruikers kunnen er bijvoorbeeld televisie mee kijken zonder eerst het Windows besturingssysteem op te hoeven starten. Lees verder

Henk Kuyt
Oud-hoofdredacteur Henk Kuyt van De Gelderlander is donderdag op 63-jarige leeftijd in Nijmegen overleden. Hij vervulde deze functie van 1984 tot 2000. Dat heeft de redactie bekendgemaakt. De in Zaandam geboren Kuyt begon in 1963 zijn loopbaan bij het Noordhollands Dagblad. Hij werkte vervolgens bij het Nieuwsblad van het Noorden en bij de Sijthoff Pers, waar hij in 1981 adjunct-hoofdredacteur werd. Lees verder

Zomergasten
Hij had net eindredacteur Peter van Ingen nog aan de lijn, vertelt Joost Zwagerman. ,,Heleen van Royen liet net weten dat ze de volgorde van haar tv-fragmenten radicaal heeft omgegooid. Dat betekent dat ik mijn vragen ook weer anders moet gaan formuleren.” Het is een paar dagen voor de eerste uitzending van Zomergasten en er moet er toch nog aan de uitzending gesleuteld worden. Lees verder 

Sportzomer
Uitgestrekte wijngaarden, prachtige kastelen of een eeuwenoude kathedraal. De locaties voor de uitzendingen van Studio Sportzomer tijdens de Tour de France zijn ver van tevoren zorgvuldig uitgezocht om de televisiekijkers feeling te laten houden met de grootste wielerronde ter wereld. Christian Vos, afkomstig uit Terneuzen, ging in oktober op pad en stemde zijn superieuren tevreden met de mooiste plekjes van Frankrijk. Lees verder

Agentschap Telecom
Het Agentschap Telecom heeft iets nieuws bedacht in de strijd tegen de etherpiraten in Twente. De opsporingsdienst probeert via een heuse enquête de persoon achter de illegale zender te doorgronden. Vraag blijft of piraten zich op deze manier wel laten strikken. ‘Jongens, let op wat je weggeeft!’, zo waarschuwt een van hen. Lees verder

Film
Het Havenbedrijf Rotterdam weigert toestemming te geven aan het productieteam van de televisiefilm ‘Staatsgevaarlijk’ om op zijn terrein opnames te maken. De film, die in het voorjaar door de NPS wordt uitgezonden, gaat over een vermeende terroristische aanslag in de Rotterdamse haven. Voor deze film zijn de komende twee weken zes draaidagen op verschillende Rotterdamse locaties gepland. Het Havenbedrijf wenst niet mee te werken aan een ‘rampenfilm’. De filmmakers zijn teleurgesteld. Lees verder

Gerelateerde berichten