Headlines uit de krant: zaterdag 21 augustus

De muziek- en filmindustrie in de VS verliest ook in hoger beroep haar zaak tegen programma’s om bestanden uit te wisselen (p2p), aangespannen tegen Grokster en StreamCast.

Het misbruik van de software om rechten te schenden, betekent niet dat de software zelf verboden kan en moet worden, aldus de driekoppige rechtbank in haar uitspraak. Ze beriep zich onder meer op een uitspraak van het Hooggerechtshof van de VS uit 1984 waarin de eis om de videorecorder te verbieden werd afgewezen om dezelfde reden: technologie op zichzelf is niet verantwoordelijk voor eventueel misbruik. Lees verder

Gelderlander
De meeste abonnees van dagblad De Gelderlander moeten het vrijdagmorgen stellen zonder hun krant. Door een brand in een van de persen van het dagblad konden niet meer dan 5000 exemplaren worden gedrukt. Lees verder

Tanja
Ongelooflijk, maar waar. Vanaf aanstaande maandag wandelt Tanja Jess weer vrolijk de draaideur van de Endemol Studio’s in Aalsmeer door. En dat een keer of vier, vijf per week. Dezelfde deur die ze exact vier jaar geleden nog met een beslist gebaar achter zich dicht had getrokken. Het voelt als een reünie, maar dat is het niet. Neehee, superbitch Bowien Galema uit Goede Tijden Slechte Tijden zal niet uit haar gruwelijke dood herrijzen. Lees verder

Televisie
Tv-presentatrice Phaedra Hoste krijgt haar 12.000 euro achterstallig loon. Dat belooft tv-producent en bedenker van Trendies, Marcel Dijkman. Phaedra had rechterlijke stappen gezet tegen Marcel Dijkman omdat ze voor haar werkzaamheden niet betaald had gekregen. Lees verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email