Headlines uit de krant: dinsdag 28 september

Het televisielandschap is volop in beweging en dat is een onderwerp dat woensdag en donderdag tijdens het 14e Nationaal Omroepcongres de gemoederen flink zal bezighouden. Dat moet dan zonder twee prominente hoofdrolspelers.

De uitgenodigde staatssecretaris Van der Laan (Media) en mediaondernemer John de Mol moeten verstek laten gaan. Van der Laan, die bezig is een visie te ontwikkelen op de toekomst van het omroepbestel, moet zich laten excuseren omdat de uitgestelde algemene beschouwingen in de Tweede Kamer haar in Den Haag houden. De Mol is uitgenodigd, maar zal niet aanwezig zijn in ’t Spant in Bussum, aldus een woordvoerder van de organisatie maandag. Lees verder 

Dolly Dots
Het publiek in het Chassé Theater in Breda ging maandagavond even terug in de tijd voor de première van de musical Love me just a little bit more. Het verhaal speelt zich af in de jaren tachtig, het decennium waarin de meidengroep Dolly Dots furore maakte. De liedjes van de ‘Dots’ staan centraal in de comedy-musical. Lees verder

Persprijs
De Persprijs Jacques van Veen 2004 is toegekend aan Joost Oranje en Marian Husken. Het is voor het eerst dat de persprijs aan twee journalisten wordt toegekend. ,,Beiden steken met kop en schouders boven de competitie uit”, constateerde juryvoorzitter Saskia Stuiveling maandag. Lees verder

CNN
Een gewapende groep heeft in Gazastad een Arabisch-Israëlische medewerker van het Amerikaanse televisienetwerk CNN ontvoerd. Dat heeft de Arabische tv-zender al-Jazeera maandag bericht. CNN in Jeruzalem heeft de ontvoering bevestigd. Lees verder

Harry de Groot
Componist, tekstdichter en dirigent Harry de Groot is maandag in een ziekenhuis in Blaricum overleden. Hij is 83 jaar geworden. Dat heeft een voormalige medewerkster van de NCRV en goede vriendin van De Groot bevestigd. Lees verder

Weblog
De Belgische krant De Standaard stelt zijn betaalde archief open voor webloggers. Mensen die vanaf een weblog naar een artikel klikken, krijgen gratis toegang. Alleen wie vanaf een weblog doorklikt, kan een ‘betaald’ artikel gratis bekijken. “Het is dus niet zo dat het artikel meteen voor iedereen wordt opengezet. Dan zou binnen de kortste keren ons volledige archief open staan en dat is niet echt de bedoeling”, aldus Bart van Belle van De Standaard. Lees verder

Wandelgangen
CDA-Kamerlid Atsma wil dat de wandelgangen in de Tweede Kamer op dinsdagmiddag weer opengaan voor de pers. Het presidium van de Kamer onder leiding van voorzitter Weisglas besloot vorige week journalisten de toegang te ontzeggen tijdens het wekelijkse vragenuurtje. Ze zouden te veel lawaai maken, maar volgens Atsma is dat een “gezocht argument”. Lees verder

CBS
De Amerikaanse tv-zender CBS-news heeft een aflevering van zijn actualiteitenprogramma 60 Minutes over de beweegredenen voor de oorlog in Irak geschrapt omdat uitzending daarvan zo vlak voor de presidentsverkiezingen “ongepast” zou zijn, heeft de zender zaterdag gezegd. Lees verder

Songfestival
Het Nederlandse duo Nicky en Klaartje gaat Nederland vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival op 20 november in Lillihammer in Noorwegen. Het jeugdige tweetal won zaterdagavond de finale van het Nederlandse Junior Songfestival met hun rap-achtige nummer Hij is een kei. Lees verder

Gerelateerde berichten