Column: De vormgeving begint vorm te krijgen

Wanneer de Amerikaanse presidentsverkiezingen in aantocht zijn zit ik altijd weer vol verwachting voor de tv. Amerikanen zijn namelijk meesters in vergelijkende reclame en dat komt vooral tot uiting in die o zo aardige spots die Bush en Kerry over elkaar maken. Toegegeven, vaak zijn de spots op het randje en soms ronduit vals, maar effectief zijn ze zeker.

Zoals ik in mijn column “De kracht der vergelijkende reclame” al aangaf, kan dit ook worden toegepast op radio. Ik bedoel daar niet mee dat radiostations hiermee op de Bush en Kerry toer moeten gaan, maar wel dat ze zich hiermee goed kunnen onderscheiden en positioneren.

Sowieso is de concurrentie op de Nederlandse radio nog niet zo hevig dat stations elkaar in spotjes proberen neer te halen en nodig is het ook niet echt. Het lijkt er wel op dat de Nederlandse radiostations langzaam wakker beginnen te worden. Nu de concurrentie heviger wordt beginnen stations zich meer te onderscheiden en te profileren door middel van vormgeving. Natuurlijk is dit niets nieuws, maar vaak wordt het nog  belabberd gedaan. Lees verder

Gerelateerde berichten