Headlines uit de krant: maandag 18 oktober

MTV Networks Benelux wil zich in de toekomst vestigen in Rotterdam of Amsterdam. Het concern, met de muziekzenders MTV, TMF, The Box en kinderzender Nickelodeon onder de paraplu, heeft zich bij de zoektocht naar een nieuwe locatie al in Rotterdam georiënteerd.

Volgens het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) is de Schiecentrale in het Lloydkwartier de meest aangewezen plek hiervoor. Lees verder

KRO
Individuele omroepen hebben gegronde redenen beducht te zijn voor hun toekomstige plaats en positie binnen het geheel van de publieke omroep. In het voetspoor van het in april uitgebrachte rapport van A. Rinnooy Kan mikt het kabinet op een sterke, centraal gestuurde omroep, die de concurrentie met de commerciële zenders royaal moet kunnen weerstaan. Binnen zo’n omroep blijft er voor zowel de identiteit als de vroegere machtspositie van individuele omroepen minder ruimte over. Lees verder

Ziek
Algemeen Dagblad legt de kritiek van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam op een ziekenhuisranglijst naast zich neer. De krant publiceerde woensdag een ’top 100 ziekenhuizen’. Volgens het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis deugt die ranglijst niet. Het ziekenhuis eindigde op de 99e plaats. Ronald van Geenen, journalist bij Algemeen Dagblad, verdedigt de ranglijst die hij met een collega maakte. “We hebben er maanden aan gewerkt en hebben iedereen op dit terrein gesproken. De prestatie-indicatoren waarop wij ons baseren bestaan al jaren.” Lees verder 

Muziek
De muziekindustrie mag bij het opsporen van mensen die muziek aanbieden via internet, geen beroep doen op de omstreden copyrightwet DMCA. Dat is de uitkomst van een beslissing die het Amerikaanse Hooggerechtshof eerder deze week heeft genomen, zo meldt de Washington Post. Lees verder

MTV
De Engelse Hollie Robertson mag zondag dan de door Ola en MTV georganiseerde Shakedown danswedstrijd hebben gewonnen, de Roosendaalse Sylvia Coester (21) pakte een grootse ervaring mee. Als enige Nederlander ging ze een week lang lichamelijk en geestelijk tot het uiterste in de Shakedown Boot Camp, geleid door danstalent Wade Robson. “Dat mensen dit voor je kunnen opzetten is mijn mooiste ervaring.” Lees verder

Journalist
Een Turkse antiterreureenheid heeft vrijdag een journalist van het Turkse dagblad Hurriyet voor ondervraging gearresteerd. Aanleiding voor de inval was een interview dat Sebati Karakurt met de Koerdische rebellengroep PKK had gehouden. Dat heeft een van zijn collega’s gezegd. Lees verder 

Lokaal
Radio Alkmaar Lokaal heeft zijn nieuwe programmering rond. De nieuwe programma’s die komend seizoen door de ether schallen, worden deze maand geleidelijk ingevoerd. ‘Professionalisering’, is een regelmatig terugkerend woord in het betoog van Wim Wouters en Werner van Keulen, net als ‘sponsoring’. Beiden zijn ’tussenpaus’ bij de omroep, ze hebben als ‘interim’ geholpen Alkmaar Lokaal, dat financieel aan de rand van het faillissement stond, weer op de rails te krijgen. Lees verder 

Jomanda
Het medium Jomanda heeft zondag voor het eerst sinds jaren weer een zogenoemde healing gehouden in de Betuwe. In de sporthal van het dorp Kerk-Avezaath bezochten ruim tweehonderd mensen de bijeenkomst. Lees verder

André
Het nummer ‘Zij gelooft in mij’ van André Hazes is dit weekeinde gestegen naar nummer één in de topdertig van Vlaanderen. Het lied was een week eerder al nieuw binnengekomen op de derde plaats van de VRT Radio 2 hitlijst. Lees verder

Gerelateerde berichten