Zoek
Sluit dit zoekvak.

USA: Viacom treft schikking ter waarde van 3,2 miljoen met FCC

Viacom heeft een schikking getroffen met de mediawaakhond FCC voor diverse aanklachten tegenover radio- en tv-stations van Viacom. De mediagigant zal een schikkingsbedrag betalen van $3,2 miljoen.

Tot de schikking behoort onder andere de boete van $357.000 voor de dj’s Opie en Anthony van WNEW in New York voor hun “Sex for Sam” stunt in de St. Patrick’s Kathedraal in Manhattan. Tijdens de show in 2002 werden stellen opgeroepen om seks te hebben op riskante plaatsen. Toen een paar beweerde de liefde te hebben bedreven in de kerk, werd een grens overschreden. Het gevolg was dat de show van de zender werd gehaald.

Daarnaast bevat de schikking de boete van $27.500 voor een uitzending met een seksueel tintje van Deminski en Doyle op WKRK in Detroit en een aantal boetes voor een aantal tv-stations van het CBS netwerk die geen eigendom zijn van Viacom.

Verder heeft Viacom belooft om live uitzendingen met vertraging te gaan uitzenden.

Wat niet tot de schikking behoort is de beruchte Janet Jackson “Nipple Gate” affaire tijdens de Super Bowl op het televisienetwerk CBS. De FCC heeft Viacom hiervoor een boete van $550.000 opgelegd, maar Viacom is hiertegen in beroep gegaan. [R&R/Guardian//R.S.]

Gerelateerde berichten