Band Aid 20 Britse nummer 1 met kerst

Band Aid 20 staat in Groot-Brittannië met Kerstmis op de eerste plaats van de hitparade. Dat blijkt ui de officiële Britse top-veertig. De single ‘Do they know it’s Christmas’ staat inmiddels drie weken achtereen op de Britse toppositie. Hiermee heeft de derde Band Aid-artiestengroep de nieuwe single van Ronan Keating, ‘Father and Son’, van de gewilde kersttoppositie afgehouden. Kylie Minogue’s ‘I believe in you’ zakte van de tweede naar de derde plaats.

Morrissey’s kerstbijdrage, ‘I have forgiven Jesus’, kwam binnen op de tiende plek. Van de Band Aid-single zijn in Engeland meer dan zeshonderdduizend exemplaren over de toonbank gegaan. Aan de derde versie hebben onder meer Bono, Robbie Williams, Joss Stone en Chris Martin meegewerkt. In de Britse albumchart is de greatest hits cd van Williams van de tweede plaats doorgestegen naar de hoogste positie. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten