BBC loost administratief personeel

De Britse publieke omroep BBC wil meer geld steken in zijn programma’s door flink op administratief personeel te bezuinigen. Directeur Mark Thompson heeft dinsdag laten weten dat de omroep ruim 470 miljoen euro wil bezuinigen door vooral administratief personeel te lozen. Het gaat volgens de internetpagina van deze omroep om 2900 banen.

Thompson sprak van een ,,transformatie” van de BBC. Hij wil meer geld beschikbaar maken voor ,,de inhoud” en dat weghalen bij ,,het procédé”. De BBC wordt door kijk- en luisterbijdragen gefinancierd en heeft momenteel circa 27.000 werknemers. Thompson wil de omroep ook dichterbij de Britse kijkers in het land brengen. Velen zouden de omroep als een enigszins elitaire instelling uit Londen voor Londeners zien. Er komt daarom een groot nieuw BBC-centrum in Manchester. Bijna 2000 medewerkers in Londen zullen naar die stad moeten verhuizen. [Antenne2/Radio.NL]

Gerelateerde berichten