BBC riskeert klachten bij uitzending musical Jerry Springer

De BBC riskeert een stortvloed van klachten als ze in januari volgend jaar de musical ‘Jerry Springer – The Opera’ gaat uitzenden. Dat meldt Ananova zaterdag. Volgens dit Britse persbureau bevat de musical meer dan achtduizend ‘obscene woorden’, waaronder 3.168 keer het ‘f-woord’. Ondanks de bezorgdheid van religieuze groeperingen en de Engelse Mediawatch denkt de BBC er niet over om de musical te censureren.

De Mediawatch maakt zich zorgen om de hoeveelheid scheldwoorden en vloeken in de show. “De BBC zou haar reputatie moeten verbeteren omdat het haar statuten in 2006 gaat vernieuwen. Is dit programma representatief voor dit voornemen? Uit onderzoek blijkt dat slecht taalgebruik kijkers afschrikt”, zegt John Beyer van Mediawatch.

Volgens Roly Keating, de verantwoordelijke voor het kanaal BBC2, verlegt de musical ‘de grenzen van smaak en fatsoen’. “De musical zal worden gefilmd zoals de show op het podium is. We zullen waarschuwen voor het woordgebruik, maar we willen niets censureren. Ons publiek verwacht van ons dat de show ongecensureerd uitgezonden wordt.”

Volgens Ananova staat het huidige scheldrecord in Engeland op dit moment op naam van Channel 4, die het afgelopen jaar de film Reservoir Dogs van Quentin Tarantino uitzond. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten