CANAL+ krijgt live eredivisie rechten niet

CANAL+ zal de exclusieve uitzendrechten van het Eredivisie voetbal verliezen voor de periode na de zomer 2005. De filmzender reageerde afgelopen woensdag na de bekendmaking als volgt.

De live Eredivisie wedstrijden vormen een belangrijk onderdeel van de CANAL+ sportprogrammering. CANAL+ biedt nu de meest complete live voetbal programmering aan, met dit seizoen meer dan 300 live wedstrijden uit de beste Europese competities zoals die van Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk. CANAL+ behoudt de exclusieve live uitzendrechten voor alle eredivisiewedstrijden tot aan de zomer van 2005 en heeft langer lopende contracten met buitenlandse competities.

In januari komt er meer duidelijkheid over eventuele aanpassing van de programmering van CANAL+ na de zomer. Tot die tijd blijft de sport- en filmprogrammering op CANAL+ongewijzigd.

Hans Wolfert: “Tot nu toe zijn we er in geslaagd een compleet aanbod voor onze klanten te verzorgen. Naast live eredivisie voetbal programmeren we ook veel live voetbal uit de Europese top competities. En veel van onze trouwe klanten waarderen ons uitgebreide filmaanbod. Een groot deel van onze abonnees zijn juist ook geïnteresseerd in de combinatie van films en sport. Natuurlijk zijn we teleurgesteld, aan de andere kant feliciteren we Versatel met de aankoop en wachten de ontwikkelingen verder af.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten