Column: Waarom Talpa en Versatel de voetbalrechten moeten krijgen

Dat wordt leuk vanmiddag. Om een uurtje of vier wordt bekend via de voetbalrechten heeft: Talpa of de NOS; Canal+ of Versatel. Mensen die mij een beetje kennen weten mijn persoonlijke voorkeur al lang. Inderdaad, Talpa en Versatel. Reden? Het is goed voor de onderlinge concurrentie in bepaalde sectoren als Versatel wint (daarover later meer) en het nut van het besteden van dik 30 miljoen belastingeuro’s per jaar aan voetbal (door de NOS) ontgaat mij eerlijk gezegd volledig.

Volgens de geruchten is de NOS bereid maar liefst 32 miljoen euro per jaar te betalen voor de rechten op de samenvattingen van Eredivisievoetbal. Dat is een enorme klap geld, waarmee Studio Sport ook meteen een nogal duur programma wordt op de nationale publieke zenders. In totaal 96 miljoen euro plus vele miljoenen aan productiekosten uitgeven voor een programma van nog geen twee uur per week, da’s eigenlijk gewoon schandalig. Lees verder

Gerelateerde berichten