Dierbaren zoeken via site NOS naar vermisten

De internetpagina van de NOS wordt overspoeld met reacties op de zeebeving in Azië. Vooral mensen die op zoek zijn naar bekenden kunnen op de site hun oproep kwijt. Ook mensen die willen helpen of hun medeleven willen tonen, plaatsten een bericht.

Enkele honderden reacties zijn woensdag achtergelaten. Iemand schrijft: ,,Wij zouden graag een gezin op Sri Lanka willen adopteren om die voor enkele jaren te helpen.” Een ander vraagt zich af waar Balkenende blijft. Verder vraagt iemand zich af of het Indonesische eiland Bali ook is getroffen door vloedgolven na de zeebeving in de Indische Oceaan.

De screening van alle binnenkomende berichten gebeurt door redacteuren van NOS Internet, die ze vervolgens op de site plaatsen. De ‘reactie-site’ blijft in ieder geval in de lucht tot en met de landelijke televisie-actie op 6 januari aanstaande. [Radio.NL/Planet]

Gerelateerde berichten