Eerbetoon Filmfestival aan Theo van Gogh

Het ‘Nederlands Filmfestival’ stelt tijdens zijn jubileumeditie volgend jaar Theo van Gogh centraal. Volgens directeur Doreen Boonekamp verdient de vermoorde filmmaker een eerbetoon. Hoe dat er precies uit zal zien, is nog niet duidelijk. Boonekamp verwacht dat in elk geval alle rolprenten van Van Gogh te zien zullen zijn, met speciale aandacht voor zijn filmdebuut Luger uit 1982.

Een originele versie daarvan is na de dood van de regisseur gevonden in de kelder van zijn huis. De laatste film van Van Gogh, 06/05, is sinds zondag bijna tienduizend keer van het internet gehaald. Woendag (15 december) is de internetpremiere: voor 4,99 euro kan de film dan worden gekeken. De film wordt aangeboden door internetprovider Tiscali, die 06/05 financierde. De opbrengt gaat naar een studiefonds van de zoon van Theo van Gogh. 06/05 is een thriller over de moord op Pim Fortuyn. [RNW/Radio.NL]

Gerelateerde berichten