Elvis mogelijk weer op één in Engeland

Elvis Presley scoort in het nieuwe jaar mogelijk de duizendste nummer één-hit in de geschiedenis van Groot-Brittannië. Alle achttien nummer één-hits van de in 1977 overleden ‘King’ komen tussen 3 januari en 25 april volgend jaar in Engeland uit. Dat geeft Presley genoeg kansen om de toppositie in de Britse hitparades te bereiken. Over twee weken wordt de mijlpaal van de duizendste Britse nummer één bekendgemaakt en volgens The Sun zou dat heel goed Presley’s ‘Jailhouse rock’ kunnen zijn.

De platen van Elvis worden speciaal volgend jaar uitgebracht, omdat hij dan zeventig jaar zou zijn geworden. Een woordvoerder van platenwinkelketen HMV laat weten de duizendste hit inderdaad van Elvis zou kunnen zijn. “De singleverkoop daalt altijd aanzienlijk na de kerstperiode. Dus wanneer alle Elvis-fans massaal zijn heruitgebrachte nummer één-hits kopen, is er een kans dat het gebeurt.”

De 998ste Britse nummer één is ‘Do they know it’s Christmas?’ van Band Aid 20. [Novum/Radio.NL

Gerelateerde berichten