Endemol ontslaat personeel na reorganisatie

Vrijdag morgen heeft Paul Römer van Endemol aan het personeel van Endemol laten weten dat er spoedig een reorganisatie aan komt. Endemol moet 47 medewerkers gedwongen ontslaan. De weblog Venturo heeft hier de laatste tijd al veel over geschreven. Op de weblog staat de letterlijke tekst van de trieste mededeling die Paul Römer aan het personeel van Endemol gaf.

Paul Römer: “Ik sta hier met een gevoel van boosheid, verdriet en frustratie. Veroorzaakt door het feit dat wij niet hebben kunnen voorkomen dat ik hier en nu deze speech moet houden. Ik heb slecht nieuws: Endemol Nederland gaat opnieuw reorganiseren. Dat is de conclusie die ik samen met mijn mede-Directeuren en de Raad van Bestuur heb moeten trekken, nadat wij de afgelopen periode grondig hebben onderzocht wat er moet gebeuren om ons bedrijf te kunnen laten overleven, nu en in de toekomst.”

In deze bijeenkomst zal ik niet veel meer doen dan jullie vertellen dát wij gaan reorganiseren en waaróm wij gaan reorganiseren. Uitvoerige informatie over de concrete uitvoering zal ik op dit moment niet of nauwelijks geven omdat onze voorgenomen besluiten eerst nog moeten worden gelezen door de OndernemingsRaad. Wij hebben de OR eerder vandaag in het bezit gesteld van de zogeheten Adviesaanvraag en de OR heeft tijd nodig om op dit stuk te studeren en een advies te formuleren. Het moment waarop zij dit advies gaan geven is nog niet bekend, maar het zal naar verwachting in elk geval enkele weken in beslag nemen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten