Headlines uit de krant: dinsdag 14 december

Met een concert van de Ierse band Westlife in club Panama in Amsterdam wordt maandagavond de digitale muziekwinkel Connect van Sony officieel gelanceerd. Op Connect.com staan meer dan een half miljoen liedjes, waaronder een groot aantal Nederlandstalige.

Het downloaden kost vanaf 0,99 euro per nummer en vanaf 9,99 euro voor een compleet album. De bestanden zijn alleen te beluisteren op muziekspelers van het Japanse elektronicaconcern. Sony kreeg geregeld het verwijt van analisten dat het laat met de eigen muziekdienst kwam. Concurrent iTunes van Apple opende namelijk voor Nederland al in oktober een muziekwinkel op internet. Lees verder 

Peter
Het wordt de komende tijd afzien voor Peter van der Vorst. De 33-jarige royaltydeskundige is, naast zijn optreden in ‘RTL Boulevard’ en ‘Geen cent te makken’, de komende weken in nóg vier RTL4-programma’s te zien. Vanaf morgen start ‘Verhuisbericht’, gevolgd door ‘Wat ben jij van plan?’, ‘De 10 meest besproken personen van 2004’ én ‘De Oranjes 2004’. “Nee, ik heb deze maand verdraaid weinig tijd voor andere dingen.” Lees verder

Krant
De Belgische Persgroep, die eerder Het Parool van de ondergang redde, heeft ,,geen contacten gehad en ook geen onderhandelingen gevoerd met het Rotterdams Dagblad” over een mogelijke deelneming in de krant. Dat heeft topman Van Thillo van de Persgroep laten weten. Dat deed hij in een reactie op uitspraken van hoofdredacteur Pronk van het Rotterdams Dagblad. Die stelde zaterdag dat er contact was gelegd met de Persgroep. De Persgroep doet ook geen verdere mededelingen over het Rotterdams Dagblad. Lees verder 

Theo
Tiscali heeft ‘al het mogelijke’ gedaan om te voorkomen dat 06/05, de laatste film van Theo van Gogh, gekopieerd kan worden. Dat zei Patricia Spuijbroek van Tiscali zondagavond voorafgaand aan de première van 06/05 in het Haagse café Dudok. “Technisch hebben we alles gedaan wat mogelijk is om kopiëren te voorkomen.” De film 06/05 is sinds zondag te downloaden via de site van Tiscali. Lees verder

TV
Een Canadees is veroordeeld tot zeven jaar celstraf en een miljoenenboete voor het kraken van tv-smartcards. Hij gaat tegen het vonnis in beroep. De 50-jarige Martin Mullen heeft zeven jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen. Hij heeft in september bekend smartcards te hebben gekraakt waardoor gratis via de satelliet naar tv-zenders gekeken kon worden. Ook moet Mullen een boete van 24 miljoen dollar betalen aan Amerika’s grootste satelliet-tv-bedrijf DirecTV en smartcardproducent NDS als compensatie voor gederfde inkomsten, zo meldt The Register. Lees verder

Kranten
Dagbladconcerns mogen hooguit 35 procent van de markt in handen krijgen door een fusie of overname. Dat schrijft staatssecretaris Van der Laan maandag aan de Tweede Kamer. De bewindsvrouw maakte deze plannen al eerder bekend, maar het kabinet heeft nu besloten haar plan over te nemen. Lees verder

Popstars
De finalisten van tv-talentenjacht Popstars zijn bekend. De boyband Men2B en de meidengroep Raffish ontvouwden zaterdagavond hun plannen om binnen twee weken op één in de hitlijsten te staan. Hoewel de tribunes een stuk kleiner zijn dan bij voorloper Idols, gillen de meisjes in het publiek net zo uitzinnig voor de jongens van het pas gevormde Men2B als de afgelopen twee jaar voor Boris of Jim en Jamai. Ook de spandoeken en de leeftijd van de makers zijn hetzelfde: Nils jammie jammie schrijft een meisje van een jaar of 14. Lees verder

Gerelateerde berichten