Headlines uit de krant: donderdag 16 december

De brief van minister Dekker (VROM) maakt vooralsnog weinig indruk op woningbouwcorporatie Rentré. De aanleg van glasvezel gaat gewoon door. Dit zegt een woordvoerster van Rentré tegenover WebWereld. Deze week werd bekend dat de corporatie uit Deventer van minister Dekker binnen vier maanden moet stoppen met zijn glasvezelactiviteiten.

Rentré is het hier niet mee eens. Lees verder

Theo
Vijftienduizend internetgebruikers hebben de film 06/05 gedownload. Vanaf vandaag kunnen ze de laatste film van Theo van Gogh bekijken. De downloads zijn samen goed voor 5,8 terabytes aan dataverkeer, zo stelt Tiscali. Van de mensen die de film downloaden, heeft iets meer dan de helft het complete bestand inmiddels binnengehaald. Lees verder

Tros
Eric Smit heeft in De Broncode opzettelijk informatie weggelaten om Roel Pieper in een kwaad daglicht te plaatsen. Die beschuldiging van bedrog uitte Pieper gisteren in een interview met programmamaker Ivo Niehe tijdens de Tros TV Show. Het onderwerp van de affaire Sloot werd helder ingeleid met onder meer een blik op het omslag van het boek De Broncode. Vervolgens kwam eerst de hamvraag op tafel: heeft Pieper rond zijn vertrek bij Philips een dubbelrol gespeeld, zoals in de Broncode wordt gesuggereerd. Lees verder

Actie
Dick Wolf (57) maakt al 25 jaar politieseries. Met Law en Order wil hij het record breken van Gunsmoke, de langstlopende dramareeks op tv. Lang geleden was de populairste smeris van New York een man te paard: marshall Sam McCloud. Sinds die terugkeerde naar Taos, New Mexico, verscheen Andy Sipowicz aan het firmament, de opvliegende cop uit NYPD Blue. En we maakten kennis met detective Lennie Briscoe, veel minder temperamentvol dan Sipowicz, maar verbaal zoveel begaafder. Lees verder

Floris
Voor Jean van de Velde ging maandagavond een langgekoesterde jongensdroom in vervulling. Keek de regisseur op zijn zestiende al ademloos naar de tv-versie van ’Floris’, in Tuschinski ging eergisteren, bijna dertig jaar later en onder het kritisch oog van de vele genodigden, de door hem geregisseerde filmversie in première. Lees verder

ID&T
Sinds twee weken omzeilt ID&T Radio door een slimme truc de voorschriften voor haar relatief goedkoop verkregen frequentie. Door het draaien van enigszins afwijkende versies van hits hoopt het dance radiostation onder de regel van niet meer dan één hit per uur uit te komen. Mediawaakhond Het Commissariaat voor de Media heeft de zaak reeds in onderzoek. Lees verder

Vlieger
Het voortbestaan van charterluchtvaartmaatschappij DutchBird hangt aan een zijden draad. Dat komt doordat de Amsterdamse zakenman Erik de Vlieger onverwacht zijn handen heeft afgetrokken van het in financiële nood verkerende bedrijf. Onlangs werd DutchBird overgenomen door Holland Exel, waarin De Vlieger een belang heeft van 42,5%. De zakenman maakte gisteren in een persbericht echter bekend dat de overname was gedaan door directeur en mede-eigenaar Harm P. Deze is vorige week in hechtenis genomen op verdenking van afpersing en valsheid in geschrifte. De Vlieger zegt dat hij hierdoor ‘geen enkele verantwoordelijkheid heeft voor DutchBird’. Lees verder

Gerelateerde berichten