Humanistische Omroep zendt Cool uit

De Humanistische Omroep gaat de film Cool van Theo van Gogh uitzenden. De rolprent is op 9 januari te zien op Nederland 2 (22.20-23.50 uur). Cool toont vijf jonge criminelen die na een mislukte bankoverval worden veroordeeld tot anderhalf jaar heropvoeding in een speciale Glen Mills School.

Hier wordt ze door middel van groepsdruk geleerd wat respect en samenleven betekent. Maar hun vroegere vrienden proberen ze terug te lokken in de misdaad, zo gauw ze uit de instelling worden ontslagen. Kiezen ze voor loyaliteit aan hun voormalige bendepartners of zijn ze sterk genoeg om aan hun greep te ontkomen? Onder anderen Fouad Mourigh, Katja Schuurman, Johnny de Mol, Gerrit Zalm, Thijs Römer en Mohamed Harrasi spelen een rol in Cool. [Antenne2/Radio.NL]

Gerelateerde berichten