John de Mol biedt ook op Belgisch voetbal

Mediagigant John de Mol heeft ook belangstelling voor het verwerven van de televisierechten op voetbal in België. Bij de Belgische Profliga, die de rechten bezit, heeft hij donderdag via kabelmaatschappij Versatel de voorwaarden opgevraagd voor een officieel bod. Dat meldde vrijdag het Vlaamse dagblad De Standaard. De krant baseert zich daarbij op uitspraken van secretaris-generaal Sterckx van de Profliga.

Volgens De Standaard zou het gaan om het belangstelling voor de rechten op live-uitzendingen van wedstrijden. Over de hoogte van een mogelijk bod is nog niets bekend. De Mol, die 41 procent van de aandelen in Versatel bezit, zou vanaf april mee kunnen doen aan de officiële onderhandelingen over de nieuwe uitzendrechten. Ook de Belgische telecommaatschappij Belgacom, voor de helft in handen van de Staat, heeft belangstelling getoond voor de rechten van live-uitzendingen.

De Belgische voetbalclubs, verenigd in de Profliga, halen momenteel jaarlijks 15 miljoen euro uit de televisierechten. De clubs willen de opbrengst de komende jaren fors verhogen, evenals dat in Nederland al gebeurde. De rechten zijn nu nog opgedeeld in twee pakketten, waarbij de Vlaamse commerciële zender VTM de samenvattingen uit mag zenden. De Profliga gaat de rechten vanaf april aanbieden in zes pakketten. [Planet/Radio.NL]

Gerelateerde berichten