John de Mol wil Belgische TV2000

Media-investeerder John de Mol heeft interesse voor de Belgische zender TV2000, die in 2005 met uitzendingen wil beginnen.
Deze geruchten gaan sinds enkele dagen in Vlaanderen, onder meer via dagblad De Standaard. Eerder werd bekend dat De Mol interesse heeft voor de Belgische voetbalrechten voor radio en televisie, in eerste instantie via Versatel.

De Mol kocht afgelopen week het Vlaamse landelijke radiostation Radio 4FM, waar nu een sanering wordt doorgevoerd. De zender zou de radioflitsen van Belgische wedstrijden kunnen gaan uitzenden. De Profliga, de Belgische organisatie van de hoogste voetbaldivisie, begint in het voorjaar van 2005 met onderhandelingen over rechten.

TV2000 leidt al jaren een slapend bestaan. Het station is vier jaar geleden opgericht door Roland Lommé, die met sores opstapte bij commerciële omroep VTM. Hij slaagde er niet in om de zender operationeel te krijgen.

Nu trekt Carlo Gepts, de voormalige baas van zowel VTM als de Belgische SBS-dochter VT4 aan de touwtjes bij TV2000. Hij kocht de licentie van Roland Lommé, schudt TV2000 wakker en kondigt aan in het voorjaar van 2005 met uitzendingen te te beginnen.

De Mol ziet een zender als een vehikel om rechten te exploiteren. In Nederland nam hij Nickeledeon als zijn kanaal. De rechten maken de zender groot in de opvatting van de Mol. Datzelfde geldt voor internet en digitale tv, waar rechten Versatel in de vaart der volkeren moeten opstuwen.

TV2000 moet nog wel op de Vlaamse kabel zien te komen. Aanvankelijk beschikte het station over een ‘must-carry’ vergunning, wat betekent dat Vlaamse kabelaars verplicht zijn om de zender toe te laten. Inmiddels geldt die verplichting wettelijk niet meer. [Planet/Radio.NL]

Gerelateerde berichten