Kerstsingle Trijntje, Candy en Do platina

De kerstsingle van Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en Do is platina. Van de dubbele single ‘Merry Christmas Baby’ en ‘Everyday is Christmas’ zijn sinds vrijdag zestigduizend exemplaren verkocht. Oosterhuis en Dulfer kregen het nieuws dinsdagavond te horen in het televisieprogramma ‘Barend & Van Dorp’. Do was daarbij niet aanwezig.

“Het was eerst de bedoeling dat Do in de talkshow aan tafel zou meepraten en Trijntje en Candy het nummer zouden zingen”, zegt Maciel Hofman van Sky radio, initiatiefnemer van de beide kerstnummers. Toen de redactie besloot dat Do niet aan tafel kon zitten, liet zij het verder afweten. “Er komt hopelijk deze week nog een moment waarop de platinasingle aan beiden wordt uitgereikt”, denkt Hofman.

‘Baby’ is een ‘soulvolle’ versie van een bluesnummer geworden, dat eerder ook door Eric Clapton, Sheryl Crow en Bruce Springsteen werd opgenomen. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten