NOB verkoopt drie tv-bedrijven

Het NOB heeft drie televisiebedrijven verkocht aan investeringsmaatschappij Nimbus. De transactie heeft geen gevolgen voor de 475 arbeidsplaatsen. Een overnamesom wordt niet bekendgemaakt, zo liet het faciliteitenbedrijf voor de omroepen donderdag weten.

Het gaat om de bedrijven DutchView, Ciris en CamCompany. Deze hebben in totaal een omzet van 50 miljoen euro. De raad van commissarissen en aandeelhouder de Staat der Nederlanden moeten nog goedkeuring geven voor de verkoop. De NOB verwacht medio februari de transactie af te ronden.

De verkoop is in het kader van de privatisering van de NOB. Het faciliteitenbedrijf verkocht de afgelopen jaren al meer bedrijfsonderdelen. Onder de holding vallen nu nog slechts NOB Cross media facilities, twee minderheidsdeelnemingen en een vastgoedobject in Amsterdam. Over de verkoop van de eerste lopen gesprekken met Publieke Omroep. [Planet/Radio.NL]

Gerelateerde berichten