NOS gebruikt Journaal als propagandavehikel [Update]

De NOS lijkt het Journaal momenteel te gebruiken als propagandavehikel om publiekelijke weerstand te bieden tegen het feit dat John de Mol vanaf volgend jaar de samenvattingen van de Eredivisievoetbal uit mag zenden op zijn nieuwe zender. Het NOS Journaal opende vandaag met de opmerking dat de Eredivisie niet voor ervaring en kwaliteit maar voor geld heeft gekozen en maakt verder aan de lopende band negatieve opmerkingen over de keuze van de Eredivisie CV.

De publieke omroep gebruikte haar zendtijd al eens eerder om weerstand te verkrijgen tegen het uitzenden van de voetbalwedstrijden bij de commerciële omroep, wat toen succesvol was. Mede door de publieke opinie legde Sport7 het loodje, waardoor de NOS de voetbalrechten weer verkreeg.

Michael van Praag fulmineerde tijdens de persconferentie al tegen de verschillende media, die volgens hem een onjuist beeld zouden schetsen van het verloop van de procedure. Ook CDA Tweede Kamer lid Atsma kreeg er tijdens een minutenlange tirade flink van langs.

Update: Alleen de eerste uitzendingen van het NOS Journaal na de bekendmaking bevatten niet-objectieve elementen. In de latere uitzendingen waren deze onderdelen verwijderd of aangepast. [MVD/Radio.NL]

Gerelateerde berichten