Potter trekt meer kijkers dan Rings

De eerste uitzending van ‘Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring’ heeft woensdagavond minder kijkers getrokken dan de eerste Harry Potter-film maandag. Dat meldt de Stichting Kijkonderzoek donderdag.

De eerste film uit de ‘Rings’-trilogie trok 1,5 miljoen kijkers. ‘Harry Potter and the Philosopher’s Stone’ wist maandagavond 1,8 miljoen mensen voor de buis te houden. ‘Fellowship’ werd woensdagavond tussen 20.30 uur en 23.30 uur door de KRO uitgezonden. Het is nog nooit voorgekomen dat twee dermate succesvolle bioscoopfilms een paar dagen na elkaar op televisie te zien waren.

In de Nederlandse bioscopen heeft de eerste ‘Rings’-film in 2001 eveneens het onderspit moeten delven tegen de bebrilde tovenaarsleerling. Hetzelfde gebeurde een jaar later, toen de vervolgen tegelijk in première gingen.

‘Fellowship’ staat nu op de derde plaats van best bekeken bioscoopfilms op televisie. Op de eerste plaats staat sinds maandag ‘Stone’ en op de tweede plaats staat de uitzending van ‘Titanic’ in april 2001. Daarnaar keken destijds 1,7 miljoen mensen. Als de speciaal voor televisie gemaakte films worden meegerekend, staat ‘Baantjer de film’ uit 2003 op de eerste plaats, met 2,1 miljoen kijkers. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten