Reportage bij SBS6: naakt op de Mont Blanc

SBS6 zal op 18 januari (2005) een reportage uitzenden van de Amsterdamse ‘Iceman’ Wim Hof. Onlangs beklom hij slechts gehuld in een sportbroekje de hoogste berg van Europa: de Mont Blanc.

 Wim Hof  is de eerste persoon ter wereld die probeert, slechts gekleed in een sportbroekje, de ijskoude Mont Blanc te beklimmen en de top te bereiken. Als voorbereiding op de beklimming van de Mont Blanc stond Wim Hof urenlang tussen koeienkadavers in een vriescel van een slachthuis om zich te harden tegen de kou van –20º C.

Rondom de hoogste berg van West-Europa sterven overigens per jaar meer dan vijftig bergbeklimmers, waarvan velen worden geveld door onderkoeling. Artsen en professionele bergbeklimmers staan versteld. Een normaal mens was namelijk al onderkoeld geraakt en gestorven.

Wim Hof baarde eerder opzien toen hij op de Noordpool in de ijzige vrieskou vijftig meter onder het ijs doorzwom. Enige tijd geleden werd hij in Engeland eerste tijdens de grote Guinness Book of Records Show, toen hij meer dan een uur in een bak met ijs stond. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten