Rotterdams Dagblad legt lijntje met Van Thillo

Het Rotterdams Dagblad praat vanwege het voortbestaan met Christian van Thillo, de baas van het Belgische mediaconcern De Persgroep, over een uittreding uit PCM. Dat zei hoofdredacteur Leo Pronk van het Rotterdams Dagblad in het programma Mediazaken van BNR Nieuwsradio.

Leo Pronk: “Die is gebeld (….) er ligt een lijntje.” PCM en Wegener willen een aantal regionale kranten, waaronder het Rotterdams Dagblad samenvoegen met het Algemeen Dagblad. De redactie van het Rotterdams Dagblad is fel tegen deze plannen, en ook hoofdredacteur Pronk benadrukte dat hij wil dat de signatuur van het Rotterdams Dagblad behouden blijft.
 
De Belg Van Thillo nam eerder het Parool van PCM over. Pronk ziet wel iets in een zelfde soort constructie: “’t is een hele interessante gedachte, zelfs een jongensdroom om op deze manier zelfstandig te blijven.” Pronk wilde niet op de inhoud van het gesprek met Van Thillo ingaan. [Radiowereld.NL]