‘Sex and the City’ goed bekeken

De allerlaatste aflevering van de Amerikaanse serie ‘Sex and the City’ werd dinsdagavond door 789 duizend mensen bekeken. Dat was bijna honderd duizend kijkers meer dan vorige week hadden afgestemd op het eerste deel van de tweedelige laatste episode ‘An American Girl in Paris’.

“We zijn zeer blij met de kijkcijfers van gisteravond. Voor een allerlaatste aflevering van een populaire serie als deze, is hij zeer goed bekeken”, aldus perswoordvoerder Simone Mahn van Net5. De afleveringen in kwestie waren half februari van dit jaar al in Amerika te zien.

Normaalgesproken keken er wekelijks gemiddeld 500 duizend mensen naar de perikelen van Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda. “We hebben ook veel mail ontvangen van fans die teleurgesteld zijn dat het is afgelopen. Maar wanneer ze er in Amerika mee ophouden, kunnen wij hier weinig doen”, aldus Hahn. Dinsdagavond gaven ook BN’ers als Daphne Deckers, Peter R. de Vries en Estelle Gullit hun mening over de serie.

Rond het einde van de serie, over vier vrouwen die shoppen en seks hoog in het vaandel hebben staan, zijn de afgelopen weken ook afscheidsparty’s in het hele land georganiseerd. Deze kwamen vorige week maandag tot een climax, toen de laatste episodes in het Tuschinski Theater in première gingen. En voor de fans die echt geen afscheid van de serie kunnen nemen, is er nog altijd de dvd, die sinds vorige week te koop is. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten