Swiebertje terug op de buis

Twintig jaar lang wist de vrolijke zwerver Swiebertje, samen met zijn trouwe metgezellen Malle Pietje, Saartje, de Burgemeester en Bromsnor, Nederland aan de buis te kluisteren.De NCRV zal tijdens de kerstdagen van 2004 opnieuw elf delen uitzenden van de legendarische serie Swiebertje.

De avonturen van Swiebertje zijn vanaf 28 december te zien op Nederland 2 vanaf 17.40 uur. In januari 2005 zal de NCRV wederom diverse afleveringen herhalen.

Swiebertje
“Daar komt Swiebertje, rare Swiebertje, onze Swieber met zijn ingedeukte hoed”. Joop Doderer speelde vanaf 1955 een landloper die regelmatig de boel op stelten zette. In de 89 afleveringen die tussen 1955 en 1975 gemaakt werden groeide de serie uit tot een onderdeel van het nationale erfgoed. Op het hoogtepunt begin jaren zeventig wist Swiebertje zes miljoen kijkers te boeien. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten