Talpa doet aangifte van poging tot oplichting

Binnen de internationale sportwereld blijken mensen actief te zijn die zich voordoen als vertegenwoordigers van Talpa, het investeringsbedrijf van John de Mol. Zij zeggen namens Talpa belangstelling te hebben voor zakelijke verbintenissen met topclubs, vooral in het Europese betaald voetbal.

Talpa heeft donderdag bij het ‘Openbaar Ministerie’ in Den Haag aangifte gedaan wegens valsheid in geschrifte en poging tot oplichting.

Half oktober haalde het ‘nieuws’ dat Talpa geïnteresseerd zou zijn in een overname van de Spaanse topclub Atletico Madrid de sportpagina’s van De Telegraaf en vele andere media. Inmiddels blijken ook clubs als Leeds United en Lazio Roma benaderd te zijn. Bovendien is de American Football-club Amsterdam Admirals, via de overkoepelende organisatie NFL Europe in Londen, per fax benaderd door mensen die doen alsof zij Talpa vertegenwoordigen. De oplichters bedienen zich van Nederlandse en Spaanse namen en o.m. van een faxnummer in Laren (N.H.) en van een postbusnummer in Gouda.

Talpa heeft aan de Hoofdofficier Opsporing en Vervolging van het Functioneel Parket gevraagd een opsporingsonderzoek in te stellen. [Talapa/Radio.NL]

Gerelateerde berichten