Tevredenheid over geld voor bereikbaarheid Mediapark

De provincie Noord-Holland en betrokken gemeenten in het Gooi zijn blij met de 25 miljoen euro voor de verbetering van de bereikbaarheid van het Mediapark. Dit lieten ze woensdag in een gezamenlijke reactie weten. De Tweede Kamer besloot deze week het bedrag te bestemmen voor dit doel. De plannen om het Mediapark in Hilversum beter bereikbaar te maken, worden met het geld verder uitgewerkt. Als voorwaarde is gesteld dat voor 2010 een begin wordt gemaakt met de uitvoering van het project, maar de eerste resultaten zullen al in 2006 merkbaar zijn.

Naast de 25 miljoen van het Rijk nemen de provincie en de gemeenten uit de regio eenzelfde bedrag voor hun rekening. Noord-Holland betaalt hiervan de helft, maximaal 12,5 miljoen euro. De gemeenten Hilversum, Laren en Bussum en een bedrijf dragen eveneens maximaal 12,5 miljoen euro bij.

Een speciale organisatie gaat het project verder uitwerken. Er mogen geen nadelige effecten optreden op de nabijgelegen snelwegen. Bovendien moeten de maatregelen zijn gericht op doorstroming van het openbaar vervoer en de infrastructuur dient zo optimaal mogelijk te worden gebruikt.

De vier hoofdroutes naar het Mediapark worden volgens afspraak zo efficiënt als het kan benut. Dat zijn de A1 via de N525, de A27, de A2 via de N201 en de A1 via Bussum. Op die manier denken de betrokken partijen dat de doorstroming op deze routes beter kan worden geregeld. [Planet/Radio.NL]

Gerelateerde berichten