Vermiste Spits-redacteur weer terecht

De redacteur van dagblad Sp!ts die sinds de zeebeving op tweede kerstdag in Sri Lanka samen met zijn moeder vermist werd is weer terecht. Dat meldt een medewerker van de krant woensdag. De redactie werd woensdagochtend gebeld door de Nederlandse ambassade in Colombo die bevestigde dat de Nederlanders terecht zijn.

De 29-jarige John Maes vierde met zijn moeder Nel Verheugen vakantie op Sri Lanka. Na de zeebeving, die in Zuidoost-Azië inmiddels aan zo’n zestigduizend mensen het leven heeft gekost, werd aanvankelijk gemeld dat het duo uit het rampgebied was geëvacueerd. Dinsdag werd echter duidelijk dat de twee nog steeds vermist werden.

Gevreesd werd dat Maes en zijn moeder in de badplaats Unawatuna verbleven, vlakbij de zwaar getroffen havenstad Galle. Naar nu blijkt heeft het tweetal de afgelopen dagen doorgebracht in het binnenland van Sri Lanka en is de ramp grotendeels aan hen voorbijgegaan. Naar verwachting zullen Maes en Veugen vrijdag terugkeren in Nederland. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten