Zanger Willem Duyn (67) overleden

In zijn woonplaats, het Drentse Roswinkel, is zanger Willem Duyn op 67-jarige leeftijd vrijdagnacht aan een hartstilstand overleden. Dat laat zijn zaakwaarnemer Henk Roelofs zaterdag weten. Duyn was getrouwd met Ingrid Kup en had zes kinderen. Drie van hen komen uit een vorig huwelijk. In 1972 won Duyn een Edison.

Willem Duyn maakte in 1971 zijn eerste plaat onder het pseudoniem Big Mouth. Later vormde hij met Sjoukje van ’t Spijker het duo Mouth and McNeal, dat in de jaren zeventig diverse grote hits scoorde. Zelfs in Amerika bereikte het stel de eerste plaats met ‘How Do You Do’. Ook deed het duo mee aan het songfestival met het liedje ‘Ik zie een ster’. Zij eindigde hiermee op de derde plaats, achter Abba en Olivia Newton John. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten