Headlines uit de krant: donderdag 27 januari

Met zijn slogan ‘Eddy Becker, de man met de wekker!’ was hij in de jaren ’60 bekend bij heel Nederland. Eddy Becker (57) werd vrijwel meteen razend populair toen hij in 1966 het programma ‘Ook Goeiemorgen’ bij zeezender Radio Veronica ging presenteren. Dat was voor hem het begin van een lange, succesvolle carrière. Na radio volgde televisie.

Tussen 1970 en 1990 presenteerde Eddy televisieshows als ‘Kwistig met Muziek’ en ‘Eddy Ready Go!’. ABBA en Cliff Richard waren er te gast; ze logeerden zelfs bij hem thuis! Overal waar Eddy van droomde, werd werkelijkheid. De superdeejay startte vervolgens een nostalgisch project. Dat werd de mislukking van zijn leven… Lees verder 

UMTS masten
De gemeente Haarlemmermeer weigert het bedrijf KPN Mobile een vergunning voor de bouw van een UMTS-mast in de nieuwbouwwijk Getsewoud-Zuid in Nieuw-Vennep. De gemeente gaat met KPN praten over een andere plek, zo is woensdag bekendgemaakt. Vorige week sprak de meerderheid van de gemeenteraad in Haarlemmermeer zich al uit tegen de plaatsing van UMTS-masten in woongebieden, zolang er geen duidelijkheid over de risico’s voor de volksgezondheid is. Het college van burgemeester en wethouders heeft dat standpunt nu overgenomen. Lees verder

Tokkie
De Amsterdamse politie heeft pa Tokkie Gerry Ruijmgaart gearresteerd tijdens een routinecontrole op de Spaarndammerstraat in de hoofdstad. De 52-jarige vader van Nederlands beruchtste aso-familie stond volgens een politiewoordvoerder gesignaleerd in het opsporingssysteem. Pa Tokkie werd al een tijdje gezocht. Lees verder

Film
De film Erik of het klein Insectenboek heeft 100.000 bezoekers getrokken en is daarmee bekroond met de Gouden Film. Dat hebben het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film woensdag bekendgemaakt. Lees verder

Cinenova
De Nederlandse betaalzender Cinenova heeft de live uitzendrechten voor de Oscaruitreiking dit jaar gekocht. Dinsdag werden de nominaties voor de prestigieuze filmprijzen bekendgemaakt De Nederlandse uitzending wordt in de nacht van 27 op 28 februari gepresenteerd door Pascall van Egeraat. Zij wordt bijgestaan door filmkenner René Mioch, die elke categorie met zijn filmkennis zal inleiden. Lees verder

Deventer
De Stichting Lokale Omroep Deventer (SLOD) treft voorbereidingen om op korte termijn haar tweede etherfrequentie weer in gebruik te nemen. Die wordt niet meer gebruikt sinds de Deventer Omroep ophield te bestaan. Dit meldt voorzitter Jinne Meinema van de Stichting Lokale Omroep Deventer desgevraagd. Hij reageert hiermee op een vermoeden van Jakob Hut van Deventer FM dat de SLOD met een nieuwe radiozender Deventer FM uit de ether zou willen drukken. Lees verder

Film
Op het Rotterdams Filmfestival komt hij niet, op de televisie wordt hij niet herhaald, maar op internet kost het weinig moeite om Submission Part 1 te zien. Tien minuten als de computer en internetverbindingen helemaal up-to-date zijn. Lees verder

Erik
De film Erik of het klein Insectenboek heeft 100.000 bezoekers getrokken en is daarmee bekroond met de Gouden Film. Dat hebben het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film woensdag bekendgemaakt. Lees verder

Velthuijs
Max Velthuijs, de geestelijk vader van ‘Kikker’, is op 81-jarige leeftijd overleden.  Velthuijs was jarenlang werkzaam in het reclamevak. Pas in 1962, begon hij met illustraties voor kinderboeken. Zijn werk werd zowel nationaal en internationaal bekroond. Hij drukte zijn stempel op de hedendaagse kinderboekcultuur. Lees verder

News
Iran beschuldigt de VS van het opzettelijk afsluiten van nieuwsagentschap ISNA bij hoster The Planet. ISNA ging per 14 januari 2005 offline nadat ze, naar eigen zegen, op 12 januari een e-mail van The Planet had ontvangen dat de hosting van de site binnen 48 uur gestaakt zou worden, een ‘onherroepelijk’ besluit. Lees verder

Rudi
Acteur Rudi Falkenhagen is woensdag op 71-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van slokdarmkanker. Rond half 5 vanochtend stierf Rudi in de armen van zijn echtgenote Greetje. Lees verder

Revu
De Nederlandse supermarkten gaan het nieuwste nummer van het tijdschrift Nieuwe Revu uit de schappen te halen. Dat hebben ze woensdagmiddag besloten. De Nieuwe Revu geeft deze week bij een artikel over drugs, cannabiszaadjes cadeau. Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de koepel van supermarkten, zal de Nieuwe Revu donderdag bij de meeste supermarkten helemaal niet meer te koop zijn. Bij andere winkels worden de zaadjes verwijderd en gaat het blad zonder extraatje de schappen in. Lees verder

Krant
De GGD in Alkmaar heeft geen goed woord over voor een publicatie in de Alkmaarsche Courant woensdagochtend. De krant schreef, mede op basis van een bij de redactie bezorgde brief, over het relatief grote aantal gevallen van borstkanker in enkele wijken in Alkmaar. Daarin werd gesteld dat de GGD gaat onderzoeken of er een relatie is tussen vervuild oppervlaktewater en borstkanker. Lees verder