Search
Close this search box.

Bn-ers praten over 25-jarig jubileum Beatrix

Bekende Nederlanders, onder wie Henny Huisman en Catherine Keijl, zullen in het nieuwe tv-programma ’25 jaar Beatrix’ hun licht laten schijnen over het jubileum van De vorstin. Het is 25 jaar geleden dat Beatrix de troon overnam van haar moeder, koningin Juliana. Aan de hand van archiefbeelden en commentaren van prominente Nederlanders wordt een beeld geschetst van de koningin.

Iedere week staat een thema centraal op SBS6. Zo wordt koningin Beatrix belicht als moeder, staatshoofd en familiehoofd, maar ook als miljonair en stijlicoon. Historische fragmenten van 1980 tot nu passeren de revue en bekende Nederlanders laten hun licht schijnen over de vorstin.

Naast Huisman en Keijl zien en horen we onder anderen Peter R. de Vries, Gert-Jan Dröge, Milika Peterzon, Robert ten Brink en hoofdredacteur van weekblad Privé en koningshuisdeskundige Evert Santegoeds. De zesdelige tv-serie ’25 jaar Beatrix’ wordt vanaf 20 maart iedere zondag uitgezonden bij SBS6. De serie zal op 28 april worden afgesloten met een speciale aflevering van ‘De 25 meest bijzondere momenten van 25 jaar Beatrix’. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten