Search
Close this search box.

Fusiekrant AD en regiokranten kost 325 banen

Door de fusie van het Algemeen Dagblad en vijf regionale dagbladen verdwijnen er 325 arbeidsplaatsen. Dat hebben Wegener en PCM donderdag bekendgemaakt. Bij de nieuwe organisatie is plaats voor ongeveer 800 banen. De afgelopen tijd is door Wegener en PCM gezamenlijk gestudeerd op mogelijkheden voor het opzetten van een joint-venture voor het uitgeven van een nieuwe krant.

In deze joint venture, die wordt vormgegeven door het samenvoegen van de twee bestaande dagbladuitgeverijen van Wegener en PCM in de Randstad, worden vijf regionale kranten, de Dordtenaar, Haagsche Courant/Goudsche Courant, Utrechts Nieuwsblad/Amersfoortse Courant, Rotterdams Dagblad en Rijn en Gouwe en het landelijk verspreide Algemeen Dagblad ingebracht.

Beide uitgeverijen hebben gezamenlijk sinds 8 december de voor- en nadelen van een samenwerking onderzocht. Dit heeft geleid tot een businessplan, een concept voor de nieuwe krant en een uitwerking van de organisatie en de sociale gevolgen. De uitgeverijen zeggen dat het plan in een dusdanig stadium is dat er overeenstemming bereikt kan worden.

Donderdag worden de plannen gepresenteerd. De vakorganisaties en de Sociaal Economische Raad zijn op de hoogte gebracht. De joint-venture zal ook door de mededingingsautoriteiten worden beoordeeld. Na afsluiting van de adviesronden zullen de Raden van Bestuur in de komende maanden een definitief besluit nemen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten