Search
Close this search box.

Geld Darfur komt niet aan

Het geld dat in wordt gezameld voor de Sudanese provincie komt slechts in 10 procent van de gevallen goed terecht. Dat heeft gouverneur al-Mannan van het zuidelijke deel van Darfur gezegd in een interview met de Sudanese krant al-Sahafa, dat zondag is gepubliceerd. Eind december hield Radio 3FM nog een actie voor Darfur. De dj’s Giel Beelen, Claudia de Breij en Wouter van der Goes sloten zichzelf vijf dagen lang op en aten die dagen niets. Ze haalden ruim 900.000 euro binnen met deze actie.

Volgens al-Mannan besteden de internationale hulporganisaties bijna 90 procent van de budgetten aan administratieve zaken en aan het betalen van personeel.
Eind vorige week luidden deskundigen van de Verenigde Naties de noodklok over de situatie in Darfur. Ze stelden dat de wreedheden in de regio onverminderd voortduren. De militairen van de Afrikaanse Unie schrikken de plegers van verkrachtingen, martelingen, moorden en etnische zuiveringen niet af. Volgens de VN-deskundigen vallen er zeker 10.000 doden per maand in Darfur. [J.S./Telegraaf/Radio.NL]

Gerelateerde berichten