Headlines uit de krant: dinsdag 15 maart

Tv verdwijnt. Over een jaar of vijf -twee, zeggen sommigen- is de huidige manier van tv-kijken voorbij. Het stampen op de vloer bij de buren, het galmen door de straat als Oranje een doelpunt maakt, is dan over. Digitale tv gooit het hele bestel op z’n kop: de tv komt voortaan via internet of het mobieltje.

Op ’s werelds grootste elektronicabeurs, CeBIT, die donderdag zijn deuren opende in het Duitse Hannover, zijn twee ontwikkelingen te zien die haaks op elkaar lijken te staan. Bij Sony en Samsung bijvoorbeeld: tv- en videobeelden op metersgrote platte beeldschermen, maar ook op minuscule telefoons met een scherm dat niet groter is dan een postzegel. Lees verder

Planet
Planet Internet zal zijn nieuwssite onderwerpen aan het gezag van de Raad voor de Journalistiek, als eerste en enige nieuwspublicatie die puur online opereert. Dat zegt hoofdredacteur Pieter van Twisk van Planet.nl. Niet de hele site valt eronder, alleen het deel dat door journalisten wordt gemaakt. Planet werkt met een redactiestatuut dat de relatie tussen uitgever KPN Internet en de journalistiek op de site regelt. Lees verder

Mobiel
Mobiele muziekdienst Vodafone in startblokken. Binnen enkele weken introduceert Vodafone in Nederland een muziekdownloaddienst voor de mobiele telefoon. Lees verder 

Ipod
Mobiele telefoons met mp3-speler worden een hit in 2005 volgens deskundigen. De GSM wordt daarmee een directe concurrent voor de populaire Ipod van Apple. Mobiele telefoons met een ingebouwde camera zijn allang niet meer trendy. Tegenwoordig moet je telefoon ook een ingebouwde mp3-functionaliteit hebben, zodat je muzieknummers kunt downloaden en afspelen. Lees verder 

Radio
Bij het combineren van media treedt een synergie-effect op. Radio is daarvoor een prima hefboom. De waarde en kracht van radio als reclamemedium wordt in onderzoek meestal afgezet tegen andere media. Hoe zit het met het synergetisch effect van radio? Lees verder

Journalist
Wereldwijd zijn in 2004 56 journalisten als direct gevolg van hun werkzaamheden gedood. Dat is het hoogste aantal sinds 1994, toen 66 journalisten om het leven werden gebracht. De meeste doden vielen toen in Algerije, waar op dat moment een burgeroorlog woedde. Lees verder

Cebit
Op computerbeurs CeBIT in Hannover kun je dezer dagen bijna geen nieuwe platte televisie vinden die niet HD ready is. High Definition TV en aanverwante HD-apparaten hebben de toekomst. De meeste fabrikanten van consumentenelektronica zijn er klaar voor. Nu de consument nog. Lees verder

André
André van Duin is het volgende seizoen in diverse theaters te zien met een nieuwe theatershow. Dit meldt Joop van den Ende theaterproducties maandag. Na de laatste voorstelling van de jubileumshow gaat Van Duin zich richten op het schrijven en bedenken van de nieuwe show. Lees verder

Gerelateerde berichten