Headlines uit de krant: maandag 7 maart

Versatel hoopt dit jaar tenminste 100.000 huishoudens te kunnen verleiden tot de ontvangst van eredivisie – voetbalbeelden via zijn kabelnetwerk. licentie voor het uitzenden van live voetbal in augustus 2008 afloopt, moeten er 500.000 klanten zijn geworven.

“Wij willen het beter gaan dan Canal+”, zei Versatel-topman Raj Raithatha gisteren bij de presentatie van de jaarcijfers over de ambities van zijn onderneming. Canal+, de huidige licentiehouder van de liverechten, heeft in Nederland 220.000 abonnees. Lees verder

Henny
“Hup Henny, duwen.” Gerard Joling keek gisteren flink op zijn neus toen hij na een heerlijk bosritje op een paard van Henny Huisman weer naar huis wilde rijden. De sneeuw, waar het paard geen moeite mee had gehad, was wel een enorm probleem voor zijn bolide… Lees verder

VNU
Uitgever VNU sluit in Amerika een samenwerkingsverband met de makers van weblog Paidcontent.org en lanceert een weblog over digitale muziek. Gisteren maakte Rafat Ali, beheerder van Paidcontent.org, bekend samen met VNU de site Billboard PostPlay te lanceren. Billboard is een Amerikaans VNU-tijdschrift over muziek. De hitlijsten die Billboard publiceert gelden als leidend. Lees verder

SBS
Omroepbedrijf SBS Broadcasting krijgt van Fortis een verhoging van het koersdoel. De bank baseert zich op de waardering van SBS ten opzichte van sectorgenoten als het Noorse TV2 en het Zweedse TV4. Lees verder

TrosTafelTwee
Een bekende Nederlander is ze niet. Toch is de 13-jarige Eva Heijnen uit Maarssen wekelijks op televisie te zien. Ze is waarschijnlijk de jongste tv-verslaggeefster van Nederland. Elke woensdag rond tien over half zes is Eva te zien in het programma TrosTafelTwee, op Nederland2. Lees verder

Berkelland
Ook de lokale omroep Berkelland FM wordt getroffen door de bezuinigen. Het college van B en W van Berkelland wil de gemeentelijke subsidie aan de lokale radio met ongeveer dertig procent verminderen. Krijgt Berkelland FM nu (samen met Radio Berkelstad) 13.000 euro per jaar, straks wordt dat 9000 euro; een bezuiniging van 4000 euro. Lees verder

Landerd
Landerd heeft weer een eigen radiozender. Ton van de Langenberg ziet L-FM graag groeien.- groeien. „Radio maken heeft me altijd geboeid. Ik heb iets met zendertjes.” Ton van de Langenberg is dan ook dé man achter de nieuwe zender L-FM die sinds gisteren officieel in gebruik is genomen. In het Wapen van Reek op de eerste verdieping is de radiostudio gisteren geopend door burgemeester Doorn. Lees verder

Achterhoek
De lokale radio – omroep Achterhoek FM kan weer enige hoop koesteren op gemeentelijke subsidie over vorig jaar. Een meerderheid van de Lochemse gemeenteraad hield maandagavond de deur op een kier voor de omroep. B en W hebben opdracht gekregen te bekijken of Achterhoek FM over vorig jaar en dit jaar geld kan ontvangen. Lees verder

Housewives
Teri Hatcher wil best een tweede seizoen opnemen van de hitserie Desperate Housewives… voor een slordige 220.000 euro per aflevering! Niet slecht als je bedenkt dat ze in het eerste seizoen nog geen 30.000 euro per episode kreeg. Lees verder

Jackie
Het magazine Jackie heeft donderdag voor commotie gezorgd met een ludieke vacature voor een nieuwe redacteur op de website van Villa Media. In de advertentie worden opvallende eisen aan de gegadigden gesteld. De hoofdredactie vraagt in de advertentie naar een man/vrouw met een minimale lengte van 1.70, bij een gewicht van maximaal 50 kilo, tenzij zwaar behangen met diamanten of zware Balenciaga tas. Lees verder

Politiek
De Tweede Kamer moet kandidaat-ministers in een hoorzitting op geschiktheid kunnen toetsen, voordat ze worden aangesteld. Dat vindt GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema. Zij wil hiermee de formatie van toekomstige kabinetten transparanter maken. Of de hoorzittingen er komen, hangt af van de VVD. Lees verder

Net5
Hij was verslaggever bij AT5 en Nova en werkte ook mee aan het programma Expeditie Robinson, maar eigenlijk kent niemand hem: Art Rooijakkers is vanaf zondag te zien als presentator van een nieuwe serie van Peking Express. Lees verder

Albert
De columns van Albert Verlinde in de Troskompas en het NRC Handelsblad worden gebundeld in een boek. Dat heeft zijn management bevestigd. Het boek, met de titel ‘Over alles en iedereen’, gaat over bekende Nederlanders, premières, mislukte tv-programma’s en partyverhalen. Het eerste exemplaar reikt hij maandag uit aan Wilma Nanninga, hoofdredacteur van de Pagina Privé in De Telegraaf. Lees verder

Roddels
De vrouw van een lijfwacht van het Koninklijk Huis blijkt de bron van gevoelige informatie die in 2003 steeds bij de roddelpers terechtkwam. Dat heeft een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vrijdag bevestigd. De vrouw van de lijfwacht speelde de informatie, zonder medeweten van haar man, door aan het weekblad Privé. De man was werkzaam bij de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging die onder de verantwoordelijkheid van het KLPD valt. Lees verder

Journalist
De Italiaanse journaliste Giuliana Sgrena, die in Irak was ontvoerd, is gisteravond bij vergissing beschoten door Amerikaanse militairen toen ze, kort na haar bevrijding, per auto onderweg was naar het vliegveld van Bagdad. Ze raakte gewond aan haar schouder. Een medewerker van de Italiaanse geheime dienst kwam echter om het leven. Lees verder

Real
RealNetworks heeft een patch uitgebracht voor de Realplayer. Door een kwaadaardig muziekbestand af te spelen, kan een hacker binnendringen. Het beveiligingslek, dat is ontdekt door experts van iDefense, komt voor in alle versies van Realplayer en de RealOne Player voor zowel Windows, Mac OS X als Linux. Hackers blijken in staat te zijn een wav- of smil-bestand (synchronized multimedia integration language) zo aan te passen dat het op de pc van het slachtoffer een buffer overflow veroorzaakt. Hierdoor krijgt de hacker toegang tot die computer en kan hij eigen codes gaan uitvoeren. Lees verder 

SRCFM
Zijn er nog radiomakers? Is er talent voor lokale tv? SRC FM, lokale omroep voor Culemborg en Vianen, houdt zaterdag open dag en presenteert tevens een rij vacatures voor – vrijwillige – functies bij de omroep. Lees verder

UPC
De gemeenten in de regio, waar UPC kabelaanbieder is, kunnen zelf beslissen hoe de programmaraad Gelderland – Zuid wordt samengesteld. “Wij bemoeien ons er niet mee hoeveel gemeenten er een lid in de programmaraad hebben”, zegt UPC – woordvoerster Jocelyn Schaap. “Dat is een verantwoordelijkheid van de gemeenten.”. Lees verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email