Headlines uit de krant: woensdag 16 maart

Auteursrechtenorganisatie Brein gaat namens de muziekindustrie schadevergoeding eisen van tientallen internetgebruikers die veel illegale muziekbestanden op uitwisselnetwerken verspreiden. Ongeveer vijftig vorderingen zijn al verstuurd, blijkt uit een rondgang langs16 providers.

Directeur Kuik van de stichting Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland (Brein) bevestigde dinsdag dat de eerste vorderingen zijn verstuurd. Kuik spreekt van een proces dat net is begonnen. ,,Er zullen nog veel meer claims volgen.” Lees verder

Media
Interactief designbureau Satama Interactive is een strategisch partnership aangegaan met Stoneroos, adviseur en ontwikkelaar van digitale en interactieve televisieconcepten. Satama Interactive denkt met de samenwerking meer specifieke kennis in huis te halen over de Nederlandse interactieve televisiewereld, waarin Stoneroos marktleider claimt te zijn. Lees verder

Piraat
Een 38 – jarige etherpiraat uit Nijmegen is gisteren door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier weken. Die voorwaardelijke gevangenisstraf eiste de officier van justitie twee weken geleden niet. Voor de rechter was het echter niet de eerste confrontatie met de Nijmegenaar. Hij had hem al eerder voor piraterij veroordeeld. Lees verder

AVRO
Renate Schutte volgt Liesbeth Kamerling op als presentatrice van het televisieprogramma SmartkidZ van de AVRO. Kamerling maakte onlangs bekend te willen stoppen omdat ze ondervond dat presenteren niet echt bij haar past. Schutte maakte diverse programma’s voor SBS6 en regionale omroepen in Noord-Brabant en Twente. Lees verder

Berkelland
De gemeente Berkelland wil Berkelland FM fors korten op de jaarlijkse subsidie. De lokale zender krijgt nu nog een subsidie van 13.000 euro. In de bezuinigingsplannen van Berkelland wordt gedacht aan een verlaging tot 9000 euro. Vanuit de politiek gaan zelfs al geluiden op om de subsidie zelfs helemaal af te bouwen. Voorzitter Snellink van de lokale zender zelf meent, wijzend op een motie van de Tweede Kamer, echter recht te hebben op een veel hoger bedrag. Lees verder

Emergency Room
Hoe een populaire tv-serie bijna ten onder ging in de polder van de publieke omroep. Het is in sommige kringen een populaire bezigheid: afgeven op de commerciële televisiezenders. Tijd voor wat tegenwicht. Dit is het verhaal van een van de populairste Amerikaanse series ooit, die bijna ten onder ging in het polderlandschap van de Publieke Omroep. Bijna, want afgelopen zondag keken er na een abrupte pauze van twee maanden toch weer voorzichtig 706000 mensen naar ‘Emergency Room’. Lees verder

Loe
Historicus Loe de Jong is overleden. De Jong schreef het standaardwerk ‘Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog’. De joodse De Jong vluchtte na de Duitse inval in mei 1940 naar Groot-Brittannië. Daar ging hij werken als omroeper van Radio Oranje. Na de oorlog werd hij directeur van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie (RIOD), de voorloper van het NIOD. De Jong werd landelijk bekend met de presentatie van de 21-delige tv-serie ‘De Bezetting’, die tussen 1960 en 1965 werd uitgezonden. Lees verder

Lokaal
Radio 350 gaat er prat op dat ze 24 uur per dag uitzendt, maar de trouwe luisteraars zullen het de komende dagen even zonder hun favoriete station moeten doen. Een gebroken antenne legde de uitzendingen zondagmiddag om 14.30 uur stil. Lees verder

Playboy
Playboy Hugh Hefner zag het helemaal zitten: de vijf beeldschone dames van Desperate Housewives naakt in zijn blad. Hij bood de sterren een bedrag van maar liefst 7 miljoen euro, maar Teri Hatcher gooide roet in het eten… Lees verder

DJ
Hij reist de hele wereld af om dancemuziek te draaien en toch vindt hij tijd om zijn grote hobby, het kweken van koi-karpers (gekweekte karpers), verder uit te bouwen. Dj Johan Gielen opent vrijdag 18 maart zijn eigen koi-shop in Westerhoven nu hij vorige maand in Japan wereldkampioen werd in het kweken van de mooiste koi-karper. Lees verder

UPC
Kabelbedrijf UPC houdt dit jaar in Nederland ongeveer de helft van zijn omzet, een paar honderd miljoen euro, over. Daarmee kan de Amerikaanse eigenaar zijn mondiale kabelimperium vergroten. Dat wordt duidelijk uit de jaarcijfers van UGC, het moederbedrijf van UPC. UGC maakt weliswaar over 2004 een verlies bekend van 382 miljoen dollar (287 miljoen euro), maar dat is een papieren verlies en vooral het gevolg van een afschrijving van bijna een miljard dollar op buitenlandse kabelbedrijven. Lees verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email