Headlines uit de krant: zaterdag 26 maart

BBC De Media en Reclame Bank is gestart met de registratie van personeelsadvertenties op internet. In de eerste twee maanden van 2005 registreerde BBC bijna 122.000 vacatures op de belangrijkste banensites, zoals Monsterboard.nl, Jobnews.nl en NationaleVacaturebank.nl. Ter vergelijking: in die periode stonden in de dagbladen slechts 20.000 personeelsadvertenties.

Anderhalf jaar geleden heeft BBC ook al een groot aantal media toegevoegd aan de Personeels Advertentie Registratie (PAR). Door de toevoeging van de jobsites aan de registratie denkt BBC vrijwel de gehele personeelsadvertentiemarkt in Nederland in kaart te brengen. Lees verder

Seinfield
Barney Martin, die in de populaire Amerikaanse comedy Seinfeld de vader speelde, is overleden aan kanker. Hij was 82 jaar. Dat heeft nieuwszender ABC vrijdag gemeld. Lees verder

Reclame
Minister Hoogervorst van Volksgezondheid dreigt met een verbod op alcoholreclames op televisie als de drankfabrikanten niet snel zelf met maatregelen komen. Het kabinet heeft donderdag ingestemd met het voorstel van de minister. Lees verder

Ontslag
Een Canadees die het eerste deel van de BBC-serie Doctor Who online zette, wordt de laan uitgestuurd. Morgen, zaterdag 26 maart, begint BBC One om 20.00 uur Nederlandse tijd met een nieuwe episode van de legendarische tijdreiziger Doctor Who. Al drie weken daarvoor, op 7 maart, verscheen de eerste aflevering via Bittorent op internet. Lees verder

Bea
Voor een uitzending over het 25-jarige regeringsjubileum heeft koningin Beatrix gesprekken gevoerd met Dorien Pessers, hoogleraar rechtsfilosofie aan de Vrije Universiteit. Op verzoek van de koningin is niet voor een journalistiek interview gekozen. Lees verder

Bean
De Britse komiek Rowan ‘Mr Bean’ Atkinson (50) is uitgenodigd voor de bruiloft van prins Charles en Camilla Parker Bowles. Dat meldde vrijdag The Daily Mail. Lees verder

Vlieger

De Nederlandse zakenman Erik de Vlieger is voor een Franse rechtbank gedaagd. De Franse justitie verdenkt hem van gesjoemel bij het faillissement van de Franse luchtvaartmaatschappij Air Lib in 2003. Bij de poging dit bedrijf over te nemen zou De Vlieger bovendien overheidsgelden hebben misbruikt en vliegtuigen hebben verduisterd. Dat meldde de Franse krant Le Figaro. De aanklagers in Parijs onderzochten de overname door Imca, het investeringsvehikel van De Vlieger, van Mermoz, een Nederlandse onderneming die geheel in handen was van Air Lib-bestuursvoorzitter Jean-Charles Corbet. In Mermoz waren zeven vliegtuigen ondergebracht. Lees verder

Gerelateerde berichten