Search
Close this search box.

L1-televisie kampt met startproblemen

De televisie-uitzendingen van regionale omroep L1 vanuit het nieuwe pand in Maastricht verlopen niet vlekkeloos. Woensdag moest door technische problemen de uitzending van het L1-nieuws van half zes worden gestaakt. Gisteravond begon het half-zes-journaal door technische problemen drie minuten te laat. De teletekst-pagina’s van L1 zijn de afgelopen weken regelmatig korte tijd uit de lucht geweest. Ook klagen kijkers over het nieuwe uitzendformaat, dat bedoeld is voor breedbeeldtelevisies.

Volgens hoofdredacteur Leo Hauben van L1 vallen de startproblemen desondanks mee. ,,Het gaat veel beter dan ik had durven dromen. Er gaat wel eens wat mis, maar dat is niet structureel.”  L1 zendt sinds afgelopen maandag uit vanuit het nieuwe gebouw aan de rand van Maastricht, bij de wijk Amby. Het gebouw, de audio- en videotechniek en de inrichting hebben in totaal 9,3miljoen euro gekost. Daarvan betaalde de provincie 2,5miljoen euro.

Behalve last van de technische problemen hebben sommige kijkers van L1 ook moeite met het nieuwe breedbeeldformaat van de uitzendingen. Kijkers met een traditioneel toestel (formaat 4:3) krijgen nu onder en boven in het beeld zwarte balken. Het beeld wordt daardoor kleiner. Hauben: ,,Het beeld is door de balken iets kleiner, maar er gaat geen beeldinformatie verloren. Alles wat we uitzenden, komt ook in beeld.” [Limburger/Radio.NL]

Gerelateerde berichten