Search
Close this search box.

Nederlandse Top 100 op Radio 3FM

De publieke omroep radio 3FM viert van 18 tot en met 20 maart het jaarlijkse Weekend van de Nederlandse Pop. Op zaterdag 19 maart presenteert men van 10.00 tot 19.00 uur de Nederlandse TOP 100. Radio 3FM-luisteraars konden de afgelopen weken via de website van 3FM stemmen op hun favoriete Nederlandse lied.

De afgelopen jaren stond Van Dik Hout in deze verkiezing bovenaan met het nummer ‘Stil in mij’ maar TROS-dj Daniël Dekker geeft aan dat het dit jaar wel eens anders kan zijn. “Er zijn prachtige nieuwe nummers gemaakt, zoals ‘Holiday in Spain’ van Blf, die wel eens hoog kunnen eindigen.”

Weekeinde van het Nederlandse Lied op Radio 2
Een week later, van 26 t/m 28 maart, is op Radio 2 Het Weekeinde van het Nederlandse Lied te horen. Er worden dit weekend uitsluitend Nederlandstalige nummers gedraaid en tevens wordt een aantal concerten van Nederlandse artiesten uitgezonden. Het weekend mondt uit in het Gala van het Nederlandse lied, op tweede paasdag. Daar wordt ook de Radio 2 Conamus Zendtijdprijs uitgereikt. Deze gaat dit jaar naar Willeke Alberti, die dit jaar haar vijftigjarig artiestenjubileum viert. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten