Search
Close this search box.

Ook commerciële digitale radio

Het kabinet heeft afgelopen donderdag een eerste stap gezet op weg naar commerciële digitale radio in Nederland. Door die techniek kan men naar muziek luisteren en gelijktijdig gebruik maken van diensten als elektronische kranten of navigatiesystemen.

Analoog tot 2019
Minister Brinkhorst mag voor de periode van vijftien jaar frequenties uitgeven aan bedrijven. Analoge radio, zoals die nu gangbaar is, moet uiterlijk in 2019 zijn verdwenen. De publieke omroep begon vorig jaar al met digitale uitzendingen in de Randstad.
Bij het toewijzen van frequenties voor commerciële radio wordt een vergelijkende toets gebruikt. Een van de criteria is dat het zal gaan om programma’s, die nu niet via de ether zijn te ontvangen. Ook het aanbod van innovatieve diensten wordt beoordeeld. [Planet/Radio.NL]

Gerelateerde berichten