Search
Close this search box.

Plannen voor achtste commerciële Vlaamse tv-zender

De initiatiefnemers voor de commerciële Vlaamse radiozender 4FM hebben plannen om dit jaar nog met televisie te beginnen. Dat hebben 4FM-oprichters Weetjens en Ackermans donderdag bekendgemaakt. Het zou moeten gaan om een brede publiekszender, die vooralsnog geen digitale programmering aan wil bieden.

In Vlaanderen bestaan momenteel al zeven commerciële televisiezenders, waaronder ook enkele themakanalen, zoals het zakenprogramma Kanaal Z van weekbladuitgever Roularta. De grootste commerciële zender VTM, die ook nog twee andere kanalen uitbaat, zag de laatste jaren het marktaandeel teruglopen, ten gunste van de publieke omroep VRT. Deze is marktleider na een restyling en verandering van de programmering die een kleine tien jaar in beslag heeft genomen. [Antenne2/Radio.NL]

Gerelateerde berichten