Search
Close this search box.

‘Soldaat van oranje’ wordt vierdelige miniserie

De Tros gaat de film ‘Soldaat van oranje’ uit 1977 in vier delen uitzenden. De miniserie heeft de titel ‘Voor koning en vaderland’ meegekregen. Dat meldt woordvoerder Birgit Jansen van de Tros maandag. De miniserie wordt vertoond naar aanleiding van de zestigjarige viering van de bevrijding van Nederland.

Sommige scènes van de film van regisseur Paul Verhoeven zijn in de tv-bewerking geschrapt. ‘Soldaat van oranje’ is het oorlogsverhaal gebaseerd op de autobiografie van de Nederlandse auteur Erik Hazelhoff Roelfzema, die in de oorlog naar Engeland vluchtte om van daaruit het verzet te leiden. Hij beschreef wat hij meemaakte als Engelandvaarder tijdens de Tweede Wereldoorlog in het boek ‘Het hol van de ratelslang’ uit 1970. De hoofdrol in de film en de serie wordt gespeeld door Rutger Hauer. De serie gaat donderdag van start op Nederland 2 en wordt wekelijks uitgezonden. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten