Search
Close this search box.

Uitreiking Edison Music Awards op Nederland 2

In het Pepsi Stage in Amsterdam werden op 14 februari de Edison Music Awards uitgereikt. Van deze uitreiking zijn tv-opnames gemaakt door de Tros. De Tros zal hiervan woensdag (2 maart) een uitgebreide registratie uitzenden op Nederland 2 vanaf 20.40 uur.

Optredens
Naast de uitreiking van de Edison Music Awards zijn ook optredens te zien van De Dijk, Trijntje Oosterhuis, Marco Borsato, Lange Frans & Baas B, Ilse de Lange & Zucchero, Do & Boris, Katie Melua en Blof. De Edison is de oudste muziekprijs ‘geluidsdragers van bijzondere kwaliteit’ in Nederland. De Edison is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo en de Britse Brit Awards.

Winnaars
De onderscheiding bestaat uit een bronzen beeld van beeldhouwer Pieter d’Hont. De beeldjes worden uitgereikt aan de winnaars in onder meer de categorieën beste zanger nationaal (Marco Borsato), zangeres nationaal (Trijntje Oosterhuis), groep nationaal (Within Temptation), nieuwe groep nationaal (Lange Frans & Baas B.), zanger internationaal (Jamie Cullum), zangeres internationaal (Joss Stone), groep internationaal (Maroon 5), nieuwe groep internationaal (Keane) en Dance (DJ Tisto). Een speciale Edison wordt toegekend aan De Dijk en Phil Collins voor hun gehele oeuvre. Blf & The Counting Crows krijgen een Edison voor de single van het jaar. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten