Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veel mensen ontvangen niet TV Gelderland

Omroep Gelderland denkt dat de ontvangstproblemen van TV Gelderland in Oosterbeek veel omvangrijker zijn dan de regionale tv-zender had verwacht. Dat bleek deze week tijdens de kabelactie van Radio en TV Gelderland in Oosterbeek.

De stand van de regionale omroep op de markt werd door honderden mensen bezocht. Oosterbekers die TV Gelderland slecht ontvangen via de kabel kregen een gratis tv-kabel om dit probleem op te lossen. Tientallen kijkers kwamen dezelfde ochtend terug om te vertellen dat ze TV-Gelderland weer storingsvrij kunnen ontvangen.

De hele ochtend hebben medewerkers van de Gelderse omroep de kijkers en luisteraars met ontvangstproblemen geïnformeerd. De voorraad aanwezige tv-kabels was na een uur helemaal op. Daarnaast hebben ruim 500 mensen aanvraagformulieren ingevuld vanwege het slechte ontvangst , aldus de omroep.

De ontvangst klachten van TV Gelderland in Oosterbeek dateren al van december vorig jaar. De omroep moest na eigen onderzoek vaststellen dat een door Nozema geplaatste digitale zender op de Kema-toren in Arnhem verantwoordelijk was voor de stroom ontvangstklachten.

Adjuncthoofdredacteur Ton Mallo: “Hieruit blijkt hoe omvangrijk de ontvangstproblemen in Oosterbeek zijn. Het is belachelijk dat in Oosterbeek de ontvangst van TV Gelderland al een paar maanden slecht is zonder dat de kijkers geholpen worden. Op korte termijn worden deze zenders ook in de Achterhoek geïnstalleerd. We vrezen voor onze kijkers dat daar ook ontvangstproblemen ontstaan”.  [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten