Search
Close this search box.

Villa Achterwerk komt met ‘Klap Klips’

Het tv-programma ‘Villa Achterwerk’ komt vanaf 3 april met een nieuwe serie, getiteld ‘Klap Klips’. De serie is gebaseerd op de zogenaamde klapversjes die gespeeld worden op schoolpleinen. Een klapversje dreun je op tegenover of naast elkaar staand, terwijl je je handen tegen die van de ander klapt.

Geïnspireerd op deze ‘dreuntjes’ zijn echte ‘songs’ gemaakt, gezongen door tieners en geklapt en gedanst door kinderen van verschillende basisscholen. Zo is bijvoorbeeld ‘Charley Chaplin ging naar de disco’ omgeturnd tot een zeventiger jaren disconummer. Van het versje ‘Onder de tafel lag een briefje’ is een R&B-nummer gemaakt. In Amsterdam Zuid-Oost werd een Surinaams klapversje ontdekt. Uiteindelijk zijn er onder de naam ‘Klap Klips’ acht videoclips gemaakt.

De première van de ‘Klap Klips’ vindt volgende week woensdag plaats in Het Ketelhuis te Amsterdam. De maker van de clip is hierbij aanwezig. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten