Search
Close this search box.

Virgin Radio via mobiele telefoon

Het Engelse Virgin Radio gaat als eerste radiostation via 2.5 (GPRS) en 3G telefonie (UMTS) uitzenden. Mobiele telefoons in de VS, India, Thailand en China kunnen het signaal dan in zeer goede kwaliteit ontvangen. De dienst, die eigenlijk alleen geschikt is voor flat fee-abonnementen, wordt aangeboden samen met het bedrijf Sydus uit Singapore. De software van deze onderneming geeft het radiosignaal als streaming media door.

Uiteindelijk zullen ook nog twee andere stations worden doorgegeven, Virgin Radio Classic Rock en Virgin Radio Groove. Hoewel er al enkele mobiele telefoons zijn met ingebouwde FM Radio is de verwachting dat in de toekomst radio steeds vaker via IP (internet) zal worden doorgegeven. Dat scheelt bovendien een ontvangstantenne.

Voor Virgin Radio is de optie van 3G extra interessant, omdat het station in Engeland alleen via de middengolf is te ontvangen. Alleen in Londen heeft het station een FM frequentie. Het marktaandeel komt tegenwoordig amper boven de drie procent uit.

Virgin Radio staat al enige tijd in de etalage. Acht jaar geleden werd het station al eens door Richard Branson voor 85 miljoen pond aan deejay Chris Evans verkocht. In 2000 ging het station over in handen van de Scottish Media Groep (SMG) en sindsdien zakt het radiostation steeds verder weg. Mediatycoon Lord Waheed Ali en investeringsmaatschappij 3i zouden onlangs een bod op het bedrijf hebben uitgebracht. Of 3G het station kan redden, moet worden afgewacht. [Jan LibbengaEmerce/Radio.NL]

Gerelateerde berichten